Fellövés 14:55kor élőben

2011.05.15. 12:00 vbence

No signal Egy ritka csemege tekinthető meg hétfőn (2011 május 16-án) három óra körül. Persze előfordulhat a négy vagy ötórai kezdés is. Az ürsiklók startját 2008 óta kísérhetjük figyelemmel az Interneten, élő közvetítés keretén belül. Követhetjük az irányító csarnok eseményeit, valamint (amit még a kabin utasai sem láthatnak) az üzemanyag tartály külső felületén elhelyezett kamerán, egy igen egyedi látványvilágot.

Az indítás előtti sajtótájékoztatón 30% esélyt igértek a megfelelő időjárásra, úgyhogy ne szegje senkinek a kedvét, ha elhalasztanák a startot (akár szerdára). Az eredeti idítás több, mint két héttel korábbra volt tervezve, ami a fűtő rendszer egy részének meghibásodása miatt lett elhalasztva. (Egészen pontosan egy túlmelegedést megelőző termosztát adott téves riasztást).

Űrsikló, külső fedélzeti kameraKilátás az üzemanyag tartály külső feléről

Az STS-134 kódnevű küldetés az Endeavour űrsikló utolsó repülése lesz. Hazatérés után a los angelesi California Science Centerben (a helyi Csodák Palotája) talál maj új otthonra.

Aki kihagyja a közvetítést annak egy lehetősge lesz még hasonlóra. A Július elejére időzített STS-135 küldetés, ami az Atlantis egység utolsó repülése, és egyben az űriklók jelen generációjának utolsó startja lesz.

A NASA csatornája a ustream.tv-n nézhető, HD, normál vagy mobil minőségben.

Szólj hozzá!

Címkék: nasa élő ustream

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

digiCAST

Varga Bence hiánypótló orgánuma a digitális műsorszórás rejtelmeiről, avagy egy lelkes médiaamatőr naplója.

Címkék

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása