610 MHz: no signal

2008.07.25. 00:14 vbence

No signal Úgy fest, véget ért a DVB-H tesztek második stádiuma. A 610 MHz-en (UHF 38-as csatorna) sugárzott loopban 14 kódolatlan (DRM mentes) adás 1-1 órája szerepelt. A Szakácspárbaj című film rajongói, például, megnézhették kedvencüket újra meg újra meg újra az RTL Klub (valamikor januárban rögzített?) adásában. Ez ma már mind a múlt, de tekintsük át, mit is láthattunk a teszt eme stádiumában a levegőben.

Januárban indult a tesztek új stádiuma, az úgynevezett friendly user teszt. Ez a szoftverfejlesztésből ismerős closed beta stádiummal egyenlő. Ebben a szakaszban (vélhetően) a 2007 decemberivel megegyező multiplex működött (Azonban már nem az UHF 43-as csatornán, hanem az UHF 38-on), ahol a valódi élő adás került streamlelésre. A Duna, Autonomia, M1 és M2 kódolatlanul, a többi adó (lista később) pedig IPsec védelem alatt.

Az új frekvenciáról olvashattunk a sat-tv-radio oldalon is.

Júliusban már egy loop sugárzása volt programon. Ennek tartalma (PID: csatorna formában) a következő volt: 100: M1, 200: M2, 300: Duna TV, 400: Vodafone*, 500: RTL Klub, 600: Discovery**, 700: WS Teleshop, 800: Hír TV, 900: Sport1, A00: Teleshop?, B00: Sport Klub, C00: VIVA, D00: MTV, E00: T-Com*

*: Interaktív zeneszolgáltatás (erről később külön bejegyzésben)
**: Nem volt tényleges adás

Januárban még meg voltam győződve róla, hogy az Olimpiára lesz működő DVB-H adásunk, mivel az eddigi legtöbb mobil TV indítás nagy sportesemények köré szerveződött. Ezek olyan dolgok, amiket akkor, élőben van értrelme végigdrukkolni, vagy reménykedni, hogy a buszon vagy a lépcsőházban nem kotyogja ki valaki az eredményt.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

digiCAST

Varga Bence hiánypótló orgánuma a digitális műsorszórás rejtelmeiről, avagy egy lelkes médiaamatőr naplója.

Címkék

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása